0000
Etusivu Projekti Ihmiset Esineistö Kartoitus Logo Seminaari  
Ihmiset Ohjausryhmä    


00
       
 

Projektin työntekijät

 

Projektinjohtaja
Filosofian maisteri Eeva-Kristiina Harlin on 33-vuotias helsinkiläinen ja asuu nykyään Karigasniemellä. Hän on valmistunut vuonna 2004 arkeologiksi Helsingin yliopistosta ja osteoarkeologiksi Tukholman yliopistosta. Harlin on työskennellyt useissa projekteissa luututkijana sekä Museoviraston arkeologisissa projekteissa ympäri Suomea mm. Enontekiöllä ja Utsjoella. Hän on perehtynyt saamelaiskulttuuriin mm. opiskelemalla saamentutkimusta ja tehnyt arkeologian lopputyön ”Enontekiön Markkina: Markkinapaikan elämää arkeologisen tutkimuksen perusteella”. Vuodesta 2005 lähtien hän on tehnyt väitöskirjatutkimusta Oulun Yliopiston Giellagas-instituuttiin Enontekiön ja Utsjoen elinkeinoista ja yhteyksistä 1600–1800 –luvuilla. Erityisen kiinnostunut hän on moraalisista ja eettisistä näkökulmista tutkimuksessa sekä eläinluututkimuksen tuomista mahdollisuuksista historiallisen ajan saamelaisarkeologisen materiaalin tulkintaan. Eeva-Kristiina työskentelee Saamelaismuseo Siidassa, Inarissa.
Yhteystiedot:
Eeva-Kristiina Harlin
Saamelaismuseo Siida
GSM +358 400 328133
eeva-kristiina.harlin@samimuseum.fi

 

Projektityöntekijät
Lokakuun alusta lähtien projektissa työskentelee kolme projektityöntekijää. He sijoittuvat Suomessa Saamelaismuseo Siidaan (Kati Vuontisjärvi), Ruotsissa Tunturi- ja saamelaismuseo Ájtteen (Sunna Kuoljok) ja Norjassa Varangin merisaamelaismuseoon (Sissel Mikkelsen).

Ruotsin projektityöntekijä, filosofian kandidaatti Sunna Kuoljok toimii intendenttinä tunturi- ja saamelaismuseo Ájttessä (Ájtte, Svenskt Fjäll och Samemuseum). Hänen työtehtäviinsä on kuulunut pääasiassa museon kulttuurihistoriallisten esinekokoelmien hoito. Sunna on syntynyt Jällivaarassa ja hän asuu nykyisin Jokkmokissa. Hän on koulutukseltaan etnologi. Sunna on opiskellut Uppsalan ja Uumajan yliopistoissa.

Sunna Kuoljok
Ájtte, Svenskt Fjäll och Samemuseum
Puh: + (46) 706417012
s-posti: sunna.kuoljok@ajtte.com

Projektityöntekijä Sissel Ann Mikkelsen on kotoisin Hamarøystä Nordlandin läänistä. Hänellä on Tromssan yliopistossa suoritettu kulttuuri- ja yhteiskuntatieteen bachelor-tutkinto arkeologiassa. Hän on työskennellyt muun muassa Norjan saamelaiskäräjien ympäristön- ja kulttuurinsuojeluosastolla ja saamelaismuseoissa Norjassa ja Ruotsissa. Ruotsin sisämaan saamelaisten muinaismuistojen inventoinnin yhteydessä hänelle on kertynyt hyvät tiedot saamelaisista kulttuuriympäristöistä ja saamelaisista muinaismuistoista. Saamelaisten muinaismuistojen säilyttäminen ja saavutettavuus ovat hänelle sydämen asia. Viimeksi hän on toiminut Sámi Allaskuvlassa/ Saamelaisessa korkeakoulussa johtamassa hanketta "Samiske veivisere" (Saamelaisuuden oppaita), jossa saamelaisnuoret matkustivat kouluihin kertomaan saamelaisten kulttuurista ja historiasta.

Sissel Ann Mikkelsen
Varanger Samiske Museum
Puh.: +47 48 19 89 29
sähköposti: sam@varjjat.org

Kati Vuontisjärvi on vasta valmistunut filosofian maisteri Oulun yliopistosta. Hän asuu nykyisin Inarissa. Hänen pääaineensa on yleinen historia, mutta hän on opiskellut myös monia eri sivuaineita, joista tärkeimpiä ovat olleet informaatiotutkimus, taidehistoria sekä Suomen ja Skandinavian historia. Gradunsa hän teki 1800-luvulla ilmestyneiden vankeusmuistelmien intiaanikuvasta. Kati on kiinnostunut alkuperäiskansojen historiasta sekä etenkin heidän kuvaamisestaan eri medioissa. Hänen sukunsa on kotoisin Enontekiön Vuontisjärveltä. Kati työskentelee Inarin Saamelaismuseo Siidassa.

Kati Vuontisjärvi
Saamelaismuseo Siida
Tlf:+(358)405418575
e-post: kati.vuontisjärvi@samimuseum.fi


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Eeva-Kristiina Harlin

   
 
Projektijohtaja Eeva-Kristiina Harlin

 

 

 


Sunna Kuoljok

   
 
Projektityöntekijä
Sunna Kuoljok

 

 

 


Sissel Mikkelsen

 

 
Projektityöntekijä
Sissel Mikkelsen
 

 

 

 



Kati Vuontisjärvi

   
 
Projektityöntekijä
Kati Vuontisjärvi