0000
Hem Projekt Kontakt Föremål Kartläggning Logotyp Seminar  
Kontakt Styrgruppen    


00
       
 

Projektarbetarna


Projektledaren

Filosofie magister Eeva-Kristiina Harlin är 33-år gammal. Hon kommer ursprungligen från Helsingfors och är numera bosatt i Karigasniemi. År 2004 tog hon examen i arkeologi vid Helsingfors universitet och hon har en examen i osteoarkeologi från Stockholms universitet. Harlin har arbetat i flera projekt som benforskare, samt deltagit i flera av Museiverkets arkeologiska projekt runt om i Finland, bl.a. i Enontekis och Utsjoki. Hon har skaffat sig kännedom om den samiska kulturen bl.a. i sina studier i sameforskning och i sitt examensarbete i arkeologi i vilket hon behandlar marknadsplatsen i Enontekis ”Enontekiön Markkina: Markkinapaikan elämää arkeologisen tutkimuksen perusteella”. Från och med år 2005 arbetar hon på en doktorsavhandling för Giellagas-institutet vid Uleåborgs universitet om näringarna och förbindelserna i Enontekis och Utsjoki på 1600–1800–talen. Speciellt intresserad är hon av forskningens moraliska och etiska perspektiv, samt av de möjligheter som djurbensforskningen öppnar för tolkningen av samiskt arkeologiskt fyndmaterial från historisk tid. Eeva-Kristiina arbetar på Siida Sami Museum i Enare.

Kontaktuppgifter:  
Eeva-Kristiina Harlin
Saamelaismuseo Siida
GSM +358 400 328133
eeva-kristiina.harlin@samimuseum.fi

 

Projektarbetarna
Från och med början av oktober sysselsätter projektet tre projektarbetare vid Siida Sami Museum (Kati Vuontisjärvi), Ájtte − Svenskt fjäll- och samemuseum (Sunna Kuoljok) och Varanger Samiske Museum (Sissel Mikkelsen).

Sveriges projektmedarbetare Fil. kand Sunna Kuoljok är intendent vid Ájtte, Svenskt Fjäll och Samemuseum. Vid museet är hennes huvudsakliga arbetsuppgifter knutna till museets kulturhistoriska föremålssamlingar. Sunna är född Gällivare och bosatt i Jokkmokk. Hon är etnolog och har studerat vid Uppsala och Umeå universitet

Sunna Kuoljok
Ájtte, Svenskt Fjäll och Samemuseum.
Tlf: +(46)706417012
e-post: sunna.kuoljok@ajtte.com

Projektmedarbetare Sissel Ann Mikkelsen kommer från Hamaröy i Nordland, Norge. Hon har en bachelorexamen i kultur- och samfunnsfag från univerisitet i Tromsö med arkeologi som huvudämne. Hon har bland annat arbetat vid norska sametingets miljö- og kulturvernavdeling och vid samiska museer i Norge och Sverige. Genom inventeringar av samiska kulturminnen i Sveriges inland har Sissel Ann Mikkelsen skaffat sig goda kunskaper om samiska kulturmijöer och kulturminnen. Frågan om bevarande och tillgängliggörande av samiska kulturminnen är något som ligger henne varmt om hjärtat. Hon kommer senast från Sámi allaskuvla/Samisk høgskole i Kautokeino där hon var projektledare för projektet ”Samiske veivisere”, där samiska ungdomar besökte skolor i Norge för att informera om samisk kultur och historia.

Sissel Ann Mikkelsen,
Varanger Samiske Museum,
Tlf: + (47) 48 19 89 29
e-post: sam@varjjat.org

Kati Vuontisjärvi är en nyutexaminerad filosofie magister från Uleåborgs universitet. Numera är hon bosatt i Enare. Hennes huvudämne är allmän historia, men hon har också läst flera olika biämnen varav de viktigaste utgörs av informationsforskning, konsthistoria och Finlands och Skandinaviens historia. Sin pro gradu-avhandling skrev hon om indianbilden i fångenskapsmemoarer som utkom på 1800-talet. Kati är intresserad av ursprungsbefolkningars historia och speciellt av hur ursprungsbefolkningar framställs i olika media. Hennes släkt härstammar från Vuontisjärvi i Enontekis. Kati arbetar på samemuseet Siida i Enare.

Kati Vuontisjärvi
Siida Sami Museum
Tel: + (358) 405418575
e-post: kati.vuontisjarvi@samimuseum.fi


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Eeva-Kristiina Lahti

   
  Projektledare Eeva-Kristiina Harlin

 

 

 

 

 

Sunna Kuoljok

   
 
Projektarbetare
Sunna Kuoljok

 

 

 

 

 

Sissel Mikkelsen

   
 
Projektarbetare
Sissel Mikkelsen

 

 

 

 

 

Kati Vuontisjärvi

   
 
Projektarbetare
Kati Vuontisjärvi